Kışın Karadeniz’de kartpostallık fotoğraflar çekeceğiniz güzeller
Harika manzaraya sahip: Abant Gölü / Bolu
Çam ağaçlarıyla taraflı gölün kenarında yürüyüş yapan çift manzaraları, yavaş yavaş gelip geçen faytonlarla bambaşka kompozisyonlar çalışabilirsiniz. Gölün kıyısındaki oteller de konaklamadan ve kır kahvaltısı yapmadan dönmeyin. İstanbul ve Ankara’ya olan yakınlığı da cabası.

Çok büyüleyici: Zil Kale / Rize
Kasırga Vadisi’ne hâkim konuma Trabzon İmparatorluğu döneminde inşa edilen kale güzel manzarası, iyi performansta olması ve ihtişamlı yapısıyla uyarı çekiyor. Vadiyle bütünleşen kalenin fotoğrafını geniş açıyla çekerken arka planı ayrı tonlara bürünen sık ağaçlar süsleyecek.

class=’cf’>
dokunulmamış cennet: Macahel / Artvin
Karçal Dağları’nın eteklerinde yer alan vadi pek bilinmediği için saklı bir cenneti andırıyor. Şimdiden profesyonel ve amatör fotoğrafçılar bölgeye akın etmeye başladı. Vadideki 18 köyün altısı Türkiye sınırları içerisinde yer alıyor. Gölleri, şelaleleri, büyüleyici ormanları, geleneksel yemekleri ve güzel insanları ile öbür bir yer. Burası özet olarak dünya üzerinde el değmeden kalmış ender cennetlerden.
Kartpostallık görüntüler: Erfelek Şelaleleri / Sinop
Çok az kişinin bildiği doğa harikası seri halinde 28 şelaleden oluşuyor. Sararan yaprakların arasından metrelerce yukarıdan dökülen şelaleleri doğru enstantane ve diyafram ayarlarıyla fotoğraflayarak kartpostallık görüntüler tutmak muhtemel. Şelale çevresinde mesire alanları ve kamp için uygun alanlar da mevcut.

class=’cf’>
Büyülü orman: Yenice Ormanları / Kastamonu
Ormanda yürüyüşe çıktığınızda yaban hayat ve zengin ot gibi yaşama sizi karşılıyor. Güneye bakan yamaçları filika ve çam, güney tarafı ise güzel koku gibi kokan sarı ve beyaz ıhlamur ağaçlarıyla doymuş. Sonbaharda pastel renklerin dans ettiği sihirsel bir orman. Sonbaharda gidilecek yerler listesinde muhakkak bir numarada olmalı…

Renk cümbüşü: Küre Dağları / Bartın – Kastamonu
İçinde barındırdığı doğal oluşumlar, endemik bitki türleri, yaban hayatı ve özellikle 129 farklı kuş türüyle öne çıkıyor. 1999’dan beri ulusal park olan bölgede ağaçların mevsim dönüşünde renkten renge geçişini görmelisiniz. Tam bir renk cümbüşü…
Dağa oyulan sanat eseri: Sümela Manastırı / Trabzon
class=’cf’>
Hıristiyanlar için manâlı bir tanrısal merkez olan Sümela, Karanlıkdağ’ın sarp yamacı üstüne oyularak MS 4. yy’da belirlenmiş. Tarihi yapının etrafındaki yamaçlar sık ormanlarla çevrili. Manastırı karşınıza alarak asırlara meydan okuyan bu eseri mevsimin renkleriyle birlikte fotoğraflayın.

Related Posts

Sinop’ta tarihi surlara saygısızlık

Altınyaka Yaylası, kısıtlama günlerinin gözdesi oldu
